• Home
  • /
  • Colombia
  • /
  • Bezoek het authentieke dorpje Jardin in de koffieregio van Colombia
Jardin Colombia

Bezoek het authentieke dorpje Jardin in de koffieregio van Colombia

Tijdens onze rondreis door Colombia bezochten we ook de groene koffieregio, oftewel de Zona Cafetera. Een regio die ik zeker kan aanraden om mee te nemen in jouw reis door Colombia. Je wordt hier verrast met uitgestrekte vergezichten, groene bergen en de meest kleurrijke dorpjes. En één van die authentieke dorpjes in Colombia is Jardin. Een dorpje middenin een groene vallei met een wel héél fijn sfeertje. In dit artikel neem ik je mee naar dit gezellige plekje waar je het echte Colombiaanse leven kan ervaren. Wellicht kan ik je overtuigen om Jardin niet over te slaan tijdens je trip door Colombia!

Jardín

Jardin is een plaatsje in Colombia wat nog niet in extreme mate is ontdekt door toeristen, een groot contrast met bijvoorbeeld het toeristische plaatsje Salento. Jardin is in mijn ogen één van pareltjes van Colombia en absoluut een bezoek waard, waarbij ik je zou adviseren om hier zo’n 2 á 3 nachten te vertoeven. Waan je in een kleurrijk dorpje waar je het echte straatleven ervaart, neem plaats op het gezellige dorpsplein en maak een mooie wandeling door de prachtige groene heuvels en de verschillende watervallen in de buurt.

Jardin Colombia
Lekker eten en drinken in Jardín

Ben je op zoek naar een plekje waar je kunt plaatsnemen en een fantastisch uitzicht hebt over Jardin? Neem dan zeker in de middag de tijd voor een bezoek aan Café Jardín. Dit is een klein koffietentje, gelegen in de groene heuvels met heerlijke koffie en verse croissantjes, broodjes en gebakjes. Vanuit het dorpje kun je hier in zo’n 30 minuten naartoe wandelen, maar je kunt natuurlijk ook een tuktuk nemen tegen een klein bedrag.


Een sfeervol restaurantje met vriendelijk personeel en verrukkelijk eten. Dat omschrijft het kleine, gemoedelijke restaurant Bon Appetit het beste. Het kan hier dan ook druk zijn, vooral in het weekend is het een gewilde plek. Ga een beetje op tijd en geloof me, spijt van je bezoek zal je niet hebben.

Wandelen in de omgeving en bezoek de watervallen

In de omgeving van Jardín zijn er meerdere watervallen te bezoeken. Na een bezoek aan Café Jardín zijn wij in dertig minuten naar de waterval La Escalera gewandeld. Vanaf het dorp wandel je in zo’n veertig minuten naar de waterval. De waterval zelf vond ik zelf niet heel bijzonder, maar de wandeling er naartoe was erg mooi en zeker een aanrader.

Waterval Jardin

Vanuit Jardín kun je in een korte wandeling van zo’n 15 minuten de waterval del Amor bezoeken. Dit is een kleine waterval die langs een weg ligt. Verwacht dus niet een pareltje, maar het is wel een leuke wandeling. Tegenover de waterval vind je een vegetarisch restaurantje: Lulo’s Restaurante. Toen wij er waren was het restaurant gesloten, maar de reviews beloven goed eten. Iets verderop is een vleermuizengrot die door mensen zelf gemaakt is. Hier kun je tegen een kleine vergoeding met begeleiding doorheen wandelen en tref je heel veel vleermuizen aan. Mocht je hiervan houden, dan kun je navigeren op Cueva de los Murcielagos, de ingang van de grot is bij een groene deur.

Ga met het kleine kabelbaantje La Garrucha

Een leuke ervaring is om met een mini kabelbaantje La Garrucha een rivier over te gaan en vanuit hier de wandeling te vervolgen door de prachtige groene heuvels rondom Jardin om vervolgens weer terug te wandelen. Een erg leuke ervaring, je kunt hier ook iets eten of drinken bij het restaurantje Estadero la Garrucha. Geef aan dat je naar de overkant wilt en de kleine kabelbaan zal voor jou naar de overkant gaan.

La Garuchha
Uitzicht kabelbaantje La Garrucha
Bezoek Parque Natural Jardín de Rocas

Vanuit het dorpje loop je gemakkelijk naar Parque Natural Jardín de Rocas. Dit is een plek waar je aan het einde van de middag (tegen een kleine vergoeding) de bijzondere vogel, de rode rotshaan kunt spotten. Het is een klein natuurpark, welke in 2013 is opgericht door een bioloog. Je kunt hier plaatsnemen op één van de bankjes en zo gemakkelijk deze vogels van dichtbij zien.

Parque Natural Jardin de Rocas
Hoe is Jardín te bereiken?

Vanuit Medellín kun je vanaf Terminal Sur gemakkelijk een bus pakken naar Jardín. Op verschillende tijdstippen op de dag vertrekken er grote bussen waar je gebruikelijk in zo’n 3 tot 4 uur Jardin bereikt. Je kunt je buskaartje op het station van Terminal Sur kopen of alvast van te voren online kopen via de website en app Redbus.

Wil je verder reizen naar bijvoorbeeld Salento of kom je hier juist vandaan? Dan reis je het gemakkelijkste via Riosucio. Vanuit Jardin vertrekt er dagelijks in de vroege ochtend een bus naar Riosucio. Vanuit Riosucio kun je overstappen op een bus richting Pereira en vanuit hier pak je dan de bus naar Salento.

Tip: wil je vanuit Jardin verder reizen naar Salento via Riosucio? Koop je buskaartje dan minstens een dag van te voren bij het ticket office van Cootransio aan Calle 8, zodat je verzekerd bent van een plekje in de bus

Jardín kleurrijk

Wil je meer lezen artikelen lezen over Colombia, bijvoorbeeld over andere plaatsjes in de koffieregio? Bekijk dan hier mijn artikel van Salento. Voor meer tips en beelden volg mij dan op mijn Instagram account Reismeis.nl

Geef een reactie