Zonsondergang Nederland

Een weekend weg in de Bollenstreek, aanrader!

Als je een weekendje weg gaat, zul je misschien niet direct denken aan de Bollenstreek. Wij gingen een weekendje naar Hillegom en wat hebben wij genoten van deze prachtige omgeving! Lees in dit artikel wat deze mooie omgeving allemaal te bieden heeft.

Bollenstreek

Hillegom is een plaats en gemeente in de Bollenstreek en is een ideale bestemming voor zowel de natuurliefhebber als voor de stedenbezoeker. Afhankelijk van de weersomstandigheden kun je veel ondernemen in deze regio. Je kunt genieten van de stranden van Noordwijk en de duinen die dichtbij gelegen zijn, maar ook de steden zoals Haarlem en Leiden liggen niet ver hier vandaan. Wij genoten van een dagje op het strand bij het strand van Noordwijk Langevelderslag, op een kleine tien minuten met de auto. Mocht je in het voorjaar een weekendje naar Hillegom gaan, dan kan je ook nog eens genieten van de kleurrijke bloemenvelden in deze regio waar hij om bekend staat! Je kunt dan bijvoorbeeld de Keukenhof bezoeken, dit is geopend van 23 maart tot 21 mei.

Amsterdamse Waterleidingduinen

De Amsterdamse Waterleidingduinen is een prachtig groot natuurgebied wat dichtbij Hillegom gelegen is. Het is het oudste waterwingebied van Nederland en is zo’n tien kilometer lang en vijf kilometer breed. Het is aan het strand gelegen. We maakten hier in de avond een wandeling van zo’n 7 km en zagen een klein deel van dit mooie park. Het is elke dag geopend tussen zonsopgang en zonsondergang en je betaald een kleine bijdrage voor de entree. Er zijn betaalde parkeerplaatsen bij de verschillende ingangen. Wij vinden dit park zeker een aanrader om hier lekker te wandelen. We hebben heel veel damherten en zelfs een vossennestje gezien! Wil je ook vossen spotten? De meest bekende plek waar de vossen vaker worden gespot is waar de Strandweg overgaat in de Duizendmeterweg. Wil je meer informatie en foto inspiratie voor dit natuurgebied, lees dan hier meer over De Amsterdamse Waterleidingduinen. 

Amsterdamse Waterleidingduinen
Overnachten

Wij sliepen twee nachten in de mooie en fijne Bed & Breakfast De Groene Bollenschuur. Dit is een meer dan 120 jaar oude bollenschuur, die volledig herbouwd is tot huis en B&B. Het is prachtig verbouwd en tijdens een verblijf hier wordt je heerlijk in de watten gelegd, met onder andere een verrukkelijk ontbijt!

Hillegom

Tip: neem na je bezoek aan deze prachtige omgeving nog wat mooie bloemen mee voor thuis. Langs de weg zie je diverse bloemenkwekerijen waar je mooie bloemen kunt kopen! 🙂 

2 Comments

Geef een reactie