Reffen streetfood

Leukste restaurants in Kopenhagen

Er zijn in Kopenhagen enorm veel gezellige eet- en drinktentjes te vinden. Er zijn veel restaurants en bars, maar ook zie je in elke straat wel weer een gezellig koffietentje met de lekkerste gebakjes. In dit artikel deel ik je mijn tips voor de leukste restaurants in Kopenhagen.

Reffen streetfood

Iets buiten de stad aan het water zit Reffen Streetfood. Een eetfestival vol met verschillende foodtrucks. Er is echt voor ieder wat wils. Vooral met droog en lekker weer is dit een hele gezellige plek die je zeker niet mag overslaan! Je kunt merken dat het echt een plek is waar de locals met vrienden en familie samenkomen. Wij hadden twee dagen een fiets gehuurd en zijn hier naartoe gefietst, vanuit de stad zo’n 15 min fietsen. Een heerlijke plek!

Reffen streetfood

Adres: Refshalevej 167 Unit A, 1432 København, Denemarken

Yellow, in Nørrebro district

Het hotel waar wij sliepen is gevestigd in Nørrebro. Deze buurt is een super leuke, drukke en hippe wijk in Kopenhagen. Er zitten hier tientallen leuke eettentjes, maar Yellow verdiend wel een plekje in dit artikel. Dit is een gezellig klein tentje, waar je lekkere hapjes kunt bestellen en waar wij dan ook heerlijk hebben gegeten! Het is ook een bar, dus veel locals komen hier ook voor cocktail of ander drankje!


Adres: Kapelvej 1, 2200 København, Denemarken

Torvelhallerne

Er zijn in Kopenhagen meerdere foodhallen. De Toverhallerne in het centrum vond ik leuk om te bezoeken, vooral omdat je er zoveel locals aantreft en de prijzen niet hoger liggen dan op andere plekken in de stad. Ook zeker leuk op een regenachtige dag! Er zijn twee hallen, waarvan de ene gericht lijkt op hartige dingen en de andere vooral op zoete dingen en koffie.

Foodhall Copenhagen


Adres: Frederiksborggade 21, 1362 København, Denemarken

Paludan Bog & Cafe

Mocht je in Kopenhagen zijn op een regenachtige dag, dan kan ik dit bijzondere zaakje in het centrum aanraden. Want binnen zit je hier namelijk tussen duizenden boeken! Je kunt er gedurende dag van alles bestellen. Van brunch en taartjes tot aan snacks, ook hebben ze er goede koffie.

Paludan Bog Cafe

Adres: Fiolstræde 10, 1171 København, Denemarken

Meatpacking district

Zelf zijn we hier niet geweest, maar we kregen deze tip wel van een aantal locals. Dus mocht je met je hotel hier dichtbij zitten en je bent op zoek naar een gezellig restaurant, dan is deze plek het bezoeken waard. Het schijnt een industrieterrein te zijn met verschillende restaurantjes die goed staan aangeschreven.

Adres: Kødbyen, Kopenhagen

Van plan om naar Kopenhagen te gaan en wil je meer algemene tips over de stad lezen? Lees dan eens mijn artikel Tips voor een citytrip naar Kopenhagen

Copenhagen

Ben jij al eens in Kopenhagen geweest en heb je meer tips, laat gerust een reactie achter. Wil je meer beelden van onze trip naar Kopenhagen zien? Bekijk dan meer beelden op Instagram op Reismeis.nl.

2 Comments

Geef een reactie