Tips voor jouw trip naar Dublin!

De hoofdstad van Ierland, de thuisbasis van Guinness bier, live-muziek en vooral een hoop gezelligheid, dit is Dublin! De Ieren zijn trots op hun pubs en beweren dat het de beste van de wereld zijn. Aan het einde van de middag is het al gezellig en hoor je overal muziek. De mensen zijn heel vriendelijk en altijd in voor een praatje. Kortom, Dublin is een gezellige stedentripbestemming. In dit artikel deel ik je mijn tips voor Dublin.

Eten en drinken in Dublin

In het oude middeleeuwse centrum van de stad vindt je het uitgaansgebied van Dublin, Temple Bar. Hier vindt je vele pubs waar je kunt genieten van gezelligheid en live muziek. Wij zochten de gezelligheid soms ook juist iets meer op buiten dit gebied, maar nog wel in het bruisende centrum, hier waren iets meer locals te vinden zijn en iets minder toeristen.

Gelegen in een bruisende straat vol gezelligheid, is The Dame Tavern een pub met live muziek. Mocht je op zoek zijn naar een gezellige kroeg in Dublin, dan kan ik je O’Donoghue’s aanraden. Dit is een kleine authentieke pub waar veel lokale mensen op afkomen en hier is vaak live muziek.

Er zijn genoeg restaurants te vinden in Dublin en internet staat vol met blogs met leuke tips. Wij bezochten een heel gezellig restaurant, wat ik zeker wil noemen. Het gemoedelijke Italiaanse restaurantje Farier & Draper is een aanrader. Het restaurant bevindt zich in een gemoedelijke sfeervolle kelder en we hebben hier heerlijk gegeten.

Eettentje Dublin
Faries & Draper

In Porterhouse Temple Bar, hebben we ook lekker gegeten met een Irish coffee na, het is een hele grote zaak met veel verdiepingen. Een band met traditionele Ierse muziek heeft ons hier goed vermaakt.

Nog op zoek naar een leuk tentje met een overheerlijk ontbijt of lunch met verse producten? Dan kan ik Grove Road zeker aanraden.

Grove Road Dublin
Grove Road Dublin
Een betaalbaar verblijf

Er zijn vele hotels in het centrum van Dublin te vinden. Wij kozen ervoor om ons verblijf via airbnb te boeken, omdat het een stuk goedkoper was dan een hotel in het stadscentrum. In Dublin bieden veel inwoners een kamer aan in hun eigen huis. Wij hebben bewust gezocht op een kamer met een eigen badkamer en eigen ingang, zodat we toch onze privacy hadden tijdens ons verblijf.

Vervoer in Dublin

De goedkoopste manier om van het vliegveld naar het centrum van Dublin te reizen, is met de Airlink Express. De dubbeldekker brengt je voor een paar euro in ongeveer in 40-60 minuten van het vliegveld naar verschillende haltes in het stadscentrum. In het centrum rijden er Hop-on Hop-off bussen die routes langs verschillende bezienswaardigheden in de stad rijden. Vooral handig als het slecht weer is. Wanneer je veel gebruik wilt maken van het openbaar vervoer kun je ook de DoDublin card kopen, deze kost €33 en geeft je 72u lang toegang tot de groene hop on, hop off bus, alle openbare busroutes van Dublin en de Airlink Express.

Bezoek aan Guinness Storehouse

In de zeven verdiepingen oude St. James Gate brouwerij wordt de geschiedenis van het Guinness bier verteld. Op de bovenste verdieping krijg je je verdiende pint en heb je een waanzinnig uitzicht over de bruisende stad. De kosten voor een bezoek bedraagt €20 en als je van te voren je kaartje online koopt, hoef je niet in de lange wachtrij te staan.

Ben je van plan om musea en bezienswaardigheden te bezoeken tijdens je trip naar Dublin? Dan is de Dublin Pass misschien iets voor jou. Het kost je €52 en hiermee heb je bij verschillende attracties gratis entree of korting.

De natuur van Ierland, breng een bezoek aan de Wicklow Mountains

Dublin heeft de perfecte ligging om de rest van Ierland te ontdekken. Vanuit het centrum van Dublin bevindt je je in no time in de heuvels en het ruige landschap van Ierland! Met een tour kun je de Wicklow Mountains bezoeken, waar onder andere de films ‘Braveheart’ en ‘P.S. I Love You’ zijn opgenomen. Wij deden een halve dag tour die ons naar de Powerscourt House & Gardens bracht, een prachtig 18de eeuwse Powerscourt House en schitterende tuinen. Je kunt het landgoed via een aantal mooie wandelingen ontdekken en onderweg heb je mooie uitzichten over de Wicklow Mountains.

Daarnaast stopte te bus onderweg bij Glendalough, een Ierse vallei en ruïnes van een oud kloostergemeenschap, waarvan de overblijfselen behoren tot de oudste christelijke overblijfselen van Europa! De tour die wij deden kostte €22 en duurde een paar uur.

Bezoek Dublin

Ken jij de app maps.me al? Je kunt met deze app van te voren de kaart downloaden op jouw telefoon en tijdens jouw trip heb je geen internet nodig om de pagina op te halen. Je kunt van alles terug vinden op de kaart, van hotels, tot restaurants tot aan andere details.

Wij hebben genoten van ons verblijf in Dublin en hopelijk doe jij dit ook! Ik hoop dat je bovenstaande tips goed kunt gebruiken voor jouw bezoek aan Dublin. Wil je meer beelden zien van leuke trips? Bekijk en volg mij dan op mijn pagina op Instagram Reismeis.nl

One Comment

Geef een reactie