• Home
  • /
  • Nicaragua
  • /
  • MUST DO: Vulcano Boarding in León, Nicaragua!

MUST DO: Vulcano Boarding in León, Nicaragua!

Kom je tijdens je reis door Nicaragua langs León? Dan is Vulcano Boarden zeker een MUST do! Tenminste, als je houdt van een beetje avontuur tijdens jouw reis 😁 Vulkaan boarden staat niet voor niets op nummer twee van de Thrill Seeker’s Bucketlist van CNN! De Cerro Negro vulkaan in Nicaragua is de enige plek op de wereld waar je van een vulkaan af kan boarden. Staat het ook op jouw bucketlist? Lees hieronder alles over Vulcano Boarding!

Hoe zit de trip eruit?

Met een jeep wordt je naar de voet van de Cerro Negro vulkaan gebracht, waar je vervolgens met een rugtasje met benodigdheden en een houten plank de vulkaan op klautert. Tijdens het lopen kun je natuurlijk af en toe stoppen om uit te rusten en te genieten van het prachtige uitzicht. Zorg wel voor stevige schoenen. Wanneer je eenmaal boven bent, heb je adembenemend uitzicht met eindeloze vergezichten. Je ziet tot waar het Lava heeft gestroomd op moment van uitbarsting, waardoor je enorme zwarte vlaktes onderaan de vulkaan ziet en dit overgaat tot de groene uitgestrekte omgeving, prachtig! Dit uitzicht wat voor ons echt een kadootje 😁


Na het genieten van dit uitzicht en het maken van talloze foto’s, is het nu dan echt tijd om de vulkaan af te sleeën. In het rugzakje zit een oversized overall, handschoenen en veiligheidsbril. Dit trek je allemaal aan als je bovenop de vulkaan staat. En dan is het tijd om te gaan sleeën! Ik koos ervoor eerst de anderen te aanschouwen, voordat ik zelf uiteindelijk de moed had verzameld om (vanaf deze best wel hoge vulkaan van 675 meter) naar beneden te roetsjen. Sommige halen een snelheid van 90km per uur!
En dan.. gaan met die banaan! Houdt je voeten iets buiten je board, zodat je je hakken naast je board in het zand kan plaatsen op het moment dat je te hard gaat. Verwacht niet dat je enorm kan sturen.. dan maar vooral je gedachten uitzetten en genieten van deze ultieme kick! Onderaan de vulkaan is het vooral lachen van elkaars aangezicht, aangezien je volledig onder het gitzwarte vulkaanzand zit.

Hoe organiseer je het?

Er zijn diverse aanbieders die vulkaan boarden aanbieden. Vanuit de meeste hostels worden vaak ook tours aangeboden. Wij kozen zelf voor Tierra Tour. De prijzen van verschillende aanbieders komen met elkaar overeen, als je goedkopere prijzen ziet, let er dan bijvoorbeeld op dat alles inclusief is. En afdingen kun je natuurlijk altijd proberen! Wij betaalden $30 voor de tour en je bent een paar uur onder de pannen.

Nog enkele tips en tricks voor Vulkaan boarden van de Cera Negro vulkaan

  • Trek goede wandelschoenen aan, zorg dat het dichte schoenen zijn!
  • Neem voldoende water, zonnebrand en snackjes mee (wij kregen ook een snack achteraf)
  • Het kan leuk zijn om een action cam op je hoofd te monteren, maar let op, want ook hier spatten steentjes tegenaan
  • Kosten zijn ongeveer $30 p.p.
  • Verstand op nul, genieten maar!

Als je gaat, heel veel plezier! Laat je weten hoe je het hebt gevonden?