vulcano boarden

Vulcano Boarden in León, Nicaragua

Kom je tijdens je reis door Nicaragua langs León? Dan is Vulcano Boarden zeker een MUST do! Tenminste, als je houdt van een beetje avontuur tijdens jouw reis 😁 Vulkaan boarden staat niet voor niets op nummer twee van de Thrill Seeker’s Bucketlist van CNN! De Cerro Negro vulkaan in Nicaragua is de enige plek op de wereld waar je van een vulkaan af kan boarden. Staat het ook op jouw bucketlist? Lees hieronder alles over Vulcano Boarding.

Vulcano Boarden

Met een jeep wordt je naar de voet van de Cerro Negro vulkaan gebracht, waar je vervolgens met een rugtasje met benodigdheden en een houten plank de vulkaan op klautert. Tijdens het lopen kun je natuurlijk af en toe stoppen om uit te rusten en te genieten van het prachtige uitzicht. Zorg wel voor stevige schoenen. Wanneer je eenmaal boven bent, heb je adembenemend uitzicht met eindeloze vergezichten. Je ziet tot waar het Lava heeft gestroomd op moment van uitbarsting, waardoor je enorme zwarte vlaktes onderaan de vulkaan ziet en dit overgaat tot de groene uitgestrekte omgeving, prachtig! Dit uitzicht wat voor ons echt een kadootje.

vulcano boarden

Na het genieten van dit uitzicht is het tijd om de vulkaan af te sleeën. In het rugzakje zit een oversized overall, handschoenen en veiligheidsbril. Dit trek je allemaal aan als je bovenop de vulkaan staat. En dan is het tijd om te gaan sleeën. De vulkaan is 675 meter, waarbij sommige een snelheid van 90km per uur behalen.
Als je naar beneden gaat, kun je met je hakken in het zand als je te hard gaat om te remmen. Verwacht niet dat je enorm kan sturen.. dan maar vooral je gedachten uitzetten en genieten van deze ultieme kick! Onderaan de vulkaan is het vooral lachen van elkaars aangezicht, aangezien je volledig onder het gitzwarte vulkaanzand zit.

Hoe organiseer je het?

Er zijn diverse aanbieders die vulkaan boarden aanbieden. Vanuit de meeste hostels worden vaak ook tours aangeboden. Wij kozen zelf voor een tour via Tierra Tours. De prijzen van verschillende aanbieders komen met elkaar overeen, als je goedkopere prijzen ziet, let er dan bijvoorbeeld op dat alles inclusief is. En afdingen kun je natuurlijk altijd proberen.

Nicaragua
Tips en tricks
  • Trek goede wandelschoenen aan, zorg dat het dichte schoenen zijn!
  • Neem voldoende water, zonnebrand en snackjes mee (wij kregen ook een snack achteraf)
  • Je kunt een action cam op je hoofd te monteren, maar let op: ook hier spatten steentjes tegenaan
  • Kosten zijn ongeveer $30 p.p.
  • Verstand op nul, genieten maar!

Als je gaat, heel veel plezier! Laat je weten hoe je het hebt gevonden? Wil je meer lezen over Nicaragua? Lees hier mijn route van drie weken door Nicaragua of bekijk Reismeis.nl op Instagram.

One Comment

Geef een reactie