Brugge, een uniek weekendje weg!

Brugge is een bijzonder mooie stad die je terug in de tijd brengt. Je kunt er slenteren door de lieflijke straatjes, heerlijke chocolade proeven in de vele chocolatiers of genieten van een Belgisch speciaal biertje op één van de vele terrassen en cafés. Ook in de winter is Brugge een heel goed idee, want rond de kerstperiode heerst er een gezellige winterse sfeer met een grote kerstmarkt. Hieronder vind je mijn tips voor jouw bezoek aan deze unieke stad!

De Grote Markt

De grote markt is het bruisende hart van de stad Brugge. Er heerst hier een gezellige sfeer. Omliggend aan de grote markt vindt je vele gezellige terrasjes en restaurants. Het plein is volledig verkeersvrij, daarentegen is dit wel een plek waar je kunt opstappen voor een unieke koetsrit door de stad.

Belfort

Aan de Grote Markt is het bekende 83 meter hoge gebouw van Brugge gelegen, Het Belfort. Het is populair vanwege het indrukwekkend panorama uitzicht die je zult hebben na het beklimmen van de 366 trappen. Tijdens het beklimmen van de vele trappen, ontdek je de voormalige schatkamer, een beiaard met 47 klokken en het indrukwekkende uurwerkmechanisme. Je sportieve prestatie wordt beloond met een panoramisch uitzicht over Brugge!

Bierbeleving

Bier en België horen onlosmakelijk bij elkaar, dat is dus niet anders in  Brugge. Al sinds de 14e eeuw wordt er in Brugge bier gebrouwen. Houdt je van een Belgisch biertje? De bekende brouwerij ‘De Halve Maan’ is één van de laatste brouwers die nog midden in de stad zit. Hier wordt de bekende Brugse Zot gebrouwen. Er worden dagelijks rondleidingen gegeven en aansluitend krijg je een degustatie van het huisbier Brugse Zot Blond.

Wij hebben zelf een proeverij gedaan in het Biermuseum in het midden van het centrum. Je koopt een toegangskaartje voor een museumbezoek en hierbij zit een proeverij inbegrepen van drie bieren van 15cl naar keuze. Je kunt kiezen tussen 16 bieren van het vat! Het museum is dagelijks geopend tot 17u. Tijdens het bier drinken heb je een uniek uitzicht over de markt van Brugge.

Uiteraard telt het historische centrum van Brugge vele terrassen en cafés waar je kunt genieten van een speciaalbiertje.

Verken Brugge per boot

Brugge wordt ook wel het ‘Venetië van het noorden’ genoemd. De Brugse reien, oftewel de kanalen die door de stad lopen zijn uiterst geschikt voor een rondvaart. Ontdek Brugge vanaf het water en vaar zo langs de charmante bruggen en bijzondere plekjes van de stad. Een boottocht duurt ongeveer een half uur en tussen 10u-18u kun je voor €8 opstappen op één van de vijf opstapplaatsen.

Breng een bezoek aan een museum

Brugge telt vele musea, voor ieder wat wils! Zo vindt je er onder andere het Frietmuseum, het Kantmuseum, het Diamantmuseum en het Chocolademuseum. Hier kun je je laten onderdompelen door de geschiedenis van cacao en chocolade! Tijdens je bezoek aan Brugge kun je ook de 115 meter hoge Onze-Lieve-Vrouwekerk bezoeken. De toren is het hoogste gebouw in de stad en zelfs één van de hoogste bakstenen gebouwen ter wereld! Je vindt er een rijke kunstcollectie.

Brugge in de winter

Eén van de populairste momenten van het jaar om een bezoek te brengen aan deze prachtige stad is rond de kerstperiode. Het historische centrum is groots versierd en uiteraard vind je er verschillende kerstmarkten verspreidt door de stad. De grootste kerstmarkt vindt je terug op de Grote Markt. De kerstboom, de vele kerststalletjes en een schaatsbaan brengen een ultieme winterse sfeer.

Hoe kom je er?

Als je met de auto naar Brugge reist, houd er dan rekening mee dat een deel van het centrum autovrij is of bestaat uit eenrichtingsstraten. De parkeerplaatsen op straat zijn vaak voor de bewoners, je kunt daarom je auto het beste parkeren in een van de parkeergarages die in en rondom het centrum liggen. Ze hebben vaak ook een tarief voor 24 uur. Brugge is ook makkelijk te bereiken met de trein, bij aankomst in het treinstation van Brugge loop je in 20 minuten naar het historische centrum.

Heb jij al eens een bezoek gebracht aan deze unieke stad? En heb je nog aanvullende tips? Laat ze gerust weten in een reactie!

 

Geef een reactie