Top 10 wat te doen in Tokyo

Tokyo is een waanzinnig grote stad waar je je dagen kunt vermaken! Er is veel te doen, veel te zien en veel te ontdekken. Jezelf vermaken in de talloze gamehallen, reallife mariokarten, of oversteken over het drukste kruispunt ter wereld, het kan hier allemaal! Daarom raad ik je ook zeker aan om minimaal vijf dagen in deze stad te verblijven, wij sliepen op verschillende plekken om zo verschillende wijken in Tokyo te ontdekken, want iedere wijk is weer totaal anders. In dit artikel neem ik je mee door Tokyo en lees je mijn top 10.

1. Loop over het drukste kruispunt ter wereld en ervaar Virtual Reality in de wijk Shibuya

Shibuya is een enorm drukke wijk, misschien wel een van de bekendste in Tokyo. Het is het belangrijkste winkeldistrict en daarnaast vindt je hier veel nachtleven, van pubs tot aan clubs. Je treft hier het drukste kruispunt ter wereld, ‘Shibuya crossing’ aan, waarbij er gemiddeld zo’n 2500 mensen oversteken wanneer het licht op groen staat! In de buurt van dit kruispunt vindt je VR Park Tokyo. Het is gelegen op een bovenste etage van een spelletjeshal, wat ook wel arcadehal wordt genoemd. Je kunt ervoor kiezen om alle VR spellen te spelen, maar je kunt ook ongeveer 10 euro betalen en één VR spel spelen. Niet goedkoop, maar wij vonden het echt de moeite waard! Het is verbazingwekkend hoe ‘echt’ zo’n spel kan zijn, alsof je in een andere wereld begeeft!

2. Begeef je in een Mario pak en cross door de straten met Real-life Mario Kart!

Racen door de straten van Tokyo en dan verkleed als Super Mario, ja, het kan echt! Je kunt trouwens niet alleen voor een Mario outfit kiezen, maar ook voor alle andere karakters uit Mario Kart. Met een tour bij Maricar, die op verschillende locaties in Tokyo zit, weet je dat alles goed geregeld is. Ben je van plan om dit te gaan doen in Tokyo, regel dan wel al in Nederland een internationaal rijbewijs. Dit is namelijk een eis en dien je te overhandigen voordat je de straat op mag. Wij kozen voor een avondtour die over de Rainbow Bridge ging, heel gaaf! We hebben de hele weg met een bigsmile op ons gezicht gezeten 🙂 O en trouwens, wil je filmen? Neem dan een actioncam mee die je kunt bevestigen, deze kun je ook huren. Voor de veiligheid zijn er regels, zoals geen telefoon in je handen tijdens het rijden.

3. Bezoek de game, animatie en elektronica wijk Akihabara en bezoek een maf Maid Café

Van felle neonverlichting, veel game- en animatie winkels tot aan cafés waar je wordt geholpen door Japanse ‘maids’. Deze wijk staat bekend om de vele manga en gadget winkels. Wanneer je door deze wijk loopt, tref je op straat diverse jonge meisjes aan, ze zijn vaak verkleed als schattige ‘maids’ en proberen je naar binnen te lokken met flyers. Het is volledig onschuldig vermaak, in deze cafés wordt alles extra schattig gemaakt en is alles ‘over de top’. Zo kregen wij konijnenoortjes op ons hoofd en werd er een hilarisch dansje gedaan. Je dient vaak wel iets te bestellen en je betaald een bijdrage om binnen te komen. Maar wat je besteld is dan ook weer extra leuk gemaakt, zoals het eten in de vorm van een hartje bijvoorbeeld. Het is een iets wat ongemakkelijke ervaring als de meisjes om je heen aan het dansen zijn, maar we hebben wel heel erg gelachen en het was zeker een unieke ervaring die je nergens anders op de wereld aantreft.

4. Kijk je ogen uit in de wijk Harajuku

Harajuku is de wijk waar je moet zijn als je de Japanse jeugd verkleed wil zien in aparte kledingstijlen. Je ziet hier extreme kledingstijlen, die vaak afgeleid zijn van de Manga of Anime. De straat Takeshita Dori is de drukste straat, waar tevens veel boetiekjes en aparte winkels zijn gevestigd. Een leuke straat om doorheen te lopen! Het schijnt dat je op zondag de meeste ‘verklede’ mensen hier aantreft! In de wijk Harajuku vind je ook de bekendste shrine van Tokyo, de Meiji Jingu shrine die het begin is van het grote Yoyogi Park. Een groot park waar veel entertainment te vinden is.

5. Zing de sterren van de hemel in een Karaoke room

In Tokyo vindt je vele karaoke rooms. Je speelt hier geen karaoke zoals wij gewend zijn, want het verschil zit hem erin dat je een eigen kamer huurt waar je privé de liedjes kan zingen die jij wilt (het is geen wedstrijd, zoals wij het kennen). Het is een echt uitje daar! Wij hadden een kamer gehuurd voor een uurtje en zijn lekker (vals) gaan zingen. Het was een leuke ervaring 🙂

6. Breng een bezoek aan de te gekke exhibitie teamLab Borderless in het Digital Art Museum

Net voordat wij naar Tokyo gingen, hoorden we over deze exhibitie in het Digital Art Museum, we kochten ruim van te voren kaartjes (dit is echt nodig!) en hebben hier absoluut geen spijt van gehad. Een te gekke exhibitie, die je meeneemt in verschillende zalen waar heel veel bijzonders te zien is. Trek er genoeg tijd voor uit, je bent een aantal uur zoet!

7. Ga de hoogte in voor een adembenemend uitzicht over Tokyo

Voor een gratis (en dat is even fijn in het dure Japan!) panoramisch uitzicht over de stad, kun je een bezoek brengen aan de Metropolitan Government gebouwen. Deze twee torenhoge gebouwen van 243m hoog zijn gelegen in de wijk Shinjuku, in het zakelijke hart van de stad. Op de observatie decks op ongeveer 200 meter hoogte die toegankelijk zijn, kijk je helemaal rond over de stad. Als het helder is, zou je vanaf hier zelfs Mount Fuji moeten kunnen zien! Om hier te komen, loop je in ongeveer 10/15 minuten vanaf JR Shinjuki Station, met 36 sporen is dit het drukste treinstation ter wereld! Je kunt er ook voor kiezen om het hoogste uitzichtpunt van Japan, de Tokyo Skytree van 634 meter hoogte te bezoeken of de Tokyo Tower van 333 meter. Wel betaal je hier entree.

8. Zoek de rust op in een park midden in de stad

De drukte van Tokyo lijkt even verdwenen als je een bezoek brengt aan een van de parken in de stad. Er zijn verschillende parken te vinden, maar zelf bezochten wij het mooie en ontspannende Ueno Park. Dit park bezit oude tempels, een aantal musea, een dierentuin, een leuke vijver met bootjes en meer dan duizend bloesem bomen! De dierentuin is de oudste van Japan en er zitten bijzondere dieren, zoals de Panda.
Een perfecte plek om aan de drukte van Tokyo te ontsnappen, zo vonden wij! We hebben hier lekker rondgelopen, genoten van het zonnetje en de rust en even gewaterfietst op het water in een van de leuke zwanen. Naast het Ueno Park schijnt het Shinjuki Gyoen National Garden een erg mooi park te zijn. Het park betreft maar liefst een omtrek van zo’n 3,5 km en zo’n twintigduizend bomen. Een aanrader tijdens de bloesemperiode!

9. Slaap in een capsule hotel

Al eens gehoord van hotels die bestaan uit capsules? In Tokyo vind je er talloze! Een redelijk goedkope manier van overnachten, waarbij je daadwerkelijk slaapt in een kleine capsule die je af kunt sluiten. Claustrofobisch kun je maar beter niet zijn 😉 Vaak zijn de capsule hotels gescheiden voor de mannen en de vrouwen. Wij sliepen in twee capsule hotels in Tokyo, omdat ‘gewone’ hotelkamers een stuk duurder zijn en wij deze ervaring zeker niet wilde missen! Een unieke ervaring als je in Tokyo bent!

10. Bezoek de oudste tempel van Tokyo in Asakusa en doe een wens

De oudste en grooste tempel van Tokyo is de Senso-ji. Een indrukwekkende en mooie tempel die zich bevindt in Asakusa. De tempel is uit het jaar 645. Voor 100 yen kun je een wens doen. Omikuji is de naam van de papiertjes die je hier aantreft. Je mag een staafje uit een doosje halen terwijl je een wens doet, waarmee je een laatje kunt openen waar vervolgens briefjes met een tekst inzitten. Hierop staat het antwoord van je wens beschreven. Bereidt je wel voor op drukte, want het is een druk bezochte tempel voor toeristen. Je vindt hier niet voor niets heel veel souvenirs winkeltjes omheen, maar soms ook handig als je iets wil meenemen voor de mensen thuis 🙂

Ik ben benieuwd of jij al eens in Tokyo geweest ben en nog andere tips hebt. Ben je er nog niet geweest? Trekt de stad jou en wat lijkt jou het leukste van dit lijstje?

5 Comments

Geef een reactie